De knop is om: ik ga studeren in het buitenland!

studeren in het buitenland

Kunnen jullie je het artikel nog herinneren, waarin ik meer vertelde over mijn ideeën om te gaan studeren in het buitenland? Nou, vandaag heb ik weer een update voor jullie: de knop bij mij is om en dat betekent dat ik nu alles in werking ga zetten om volgend jaar te kunnen studeren in het buitenland. Welk land het uiteindelijk geworden is en waarom? Dat lees je nu in dit artikel! Lees je mee ? 🙂

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, zat ik eraan te denken om mijn minor volgend jaar in het buitenland te gaan doen. Gewoon om eens even helemaal op mezelf te zijn aangewezen en om te studeren in een heel andere cultuur met hele andere mensen. Eigenlijk kun je mij wel bestempelen als iemand die van zekerheid en duidelijkheid houdt en vandaar dat de stap die ik nu ga zetten echt enorm groot is voor mij. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het een goede stap om te nemen en daarnaast lijkt het mij tof om nieuwe gewoonten en gebruiken te leren kennen.

Na wat informatie te hebben opgedaan en wat ervaringen te hebben gelezen, ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de Loyola University in Sevilla Spanje. Ja, je leest het goed, ik wil voor een halfjaar gaan studeren in Spanje! Het is mijn bedoeling om van februari 2018 t/m juli 2018 in Sevilla te gaan studeren en dat betekent dat ik dus over minder dan een jaar al in het warme Spanje zal zitten. AAAH, zo bizar!

Waarom heb ik uiteindelijk voor Spanje gekozen ?
Spanje behoort tot de EU en dat zorgt ervoor dat je aanspraak kan krijgen op de Erasmusbeurs (een vergoeding voor de tijd dat je in het buitenland studeert). Ik heb helaas geen studiefinanciering (bedankt Overheid) en vandaar dat ik wel heel graag gebruik wil maken van deze beurs. De financiering is dus eigenlijk de belangrijkste reden voor mij om in elk geval voor een land binnen de EU te kiezen. Daarnaast is de Spaanse taal een taal die ik altijd al heb willen leren en door mijn minor te volgen in Spanje kan ik ook deze wens in vervulling laten gaan. Nu kom ik nog niet verder dan ‘Hola Amigos’, maar ik hoop dat mijn Spaans zich daar wat meer kan ontwikkelen haha! Tja, en wie zegt er nou nee tegen het land van de churros (gefrituurde deegstengels) en tapas? Nou, ik niet in elk geval ;-). Daar komt bij dat de Loyola University goede recensies krijgt en dat ik ook alleen maar positieve verhalen heb gehoord over studeren in Sevilla. Oh, en laten we het lekkere weer daar eventjes niet vergeten! ;-). Sevilla in Spanje wordt het dus!

sevilla

Ondanks dat ik het heel tof vind om volgend jaar te gaan studeren in Sevilla, ben ik mij ook bewust van dat er nog wel het een en ander moet gebeuren. Zo moet ik o.a. de volgende dingen gaan regelen:

♥ Vakken uitkiezen die ik wil gaan volgen aan de universiteit (en mij hier ook voor inschrijven);
♥ Huisvesting zoeken;
♥ De Spaanse taal bestuderen;
♥ Kijken voor welke beurzen ik in aanmerking kom en ook zorgen dat ik deze beurzen toegewezen krijg;
♥ Sparen !
♥ Visum en vergunningen regelen;
♥ Zorgverzekering doornemen en eventueel aanpassen/aanvullen waar nodig;
♥ Achtergrondinformatie opzoeken over Sevilla 🙂
♥ En natuurlijk de reis regelen vlak voor vertrek (vliegtickets, hoe kom ik bij mijn huis etc.).

De komende maanden ga ik druk bezig met het afvinken van bovenstaande punten (en nog bijkomende andere punten), zodat ik begin 2018 goed voorbereid richting Sevilla kan vertrekken. Ondanks dat ik mijn lieve vriend, familie en vrienden onwijs ga missen, heb ik er nu al heel veel zin in! Nu maar hopen dat ik alles goed rond krijg en ook écht kan gaan studeren in Sevilla, maar daarvan hou ik jullie uiteraard op de hoogte! 🙂

Cheers op alle leuke en spannende dingen die (hopelijk) staan te gebeuren!
PS: tips over studeren in het buitenland zijn altijd welkom!

Fijne week!

Liefs,
Lisa

Misschien vind je dit ook leuk?

11 gedachten over “De knop is om: ik ga studeren in het buitenland!

 • daisyvandergenugten@gmail.com'
  21 oktober 2017 om 09:30
  Permalink

  Ahh wat een gaaf avontuur ga je tegemoet! 🙂 Echt heel leuk, dat wordt vast een geweldige ervaring :).

  Beantwoorden
 • sammie@zosammieenzo.nl'
  2 april 2017 om 13:23
  Permalink

  Wat een super gaaf avontuur! Heel tof dat je het gaat doen, nu al benieuwd naar je ervaringen daar!

  Beantwoorden
 • Sannee.doo@live.nl'
  29 maart 2017 om 19:08
  Permalink

  Oeee heel gaaf! Ik ben eind oktober naar Sevilla geweest, toffe stad en heel mooi! Succes alvast, ga je zeker geen spijt an krijgen 🙂

  Beantwoorden
 • chelseymeijners@outlook.com'
  28 maart 2017 om 18:18
  Permalink

  Wooow, wat gaaf Lisa! Ik vind het knap van je dat je het aandurft om helemaal alleen 6 maanden te gaan studeren in het buitenland. Ik zou het zelf ook heel graag willen, maar blijft toch spannend. Zo te zien heb je nog genoeg te regelen, succes ermee! <3

  Beantwoorden
 • kimdonz@hotmail.com'
  27 maart 2017 om 15:15
  Permalink

  Wat leuk zeg!! Lijkt me wel heel spannend. Twee vriendinnen van me hebben ook een half jaar in het buitenland gestuurd, eentje in Lund en eentje in Bologna. En een andere vriendin deed haar master en nu haar PhD in Schotland!

  Beantwoorden
 • suusbezemer@gmail.com'
  27 maart 2017 om 10:11
  Permalink

  Super gaaf! Zelf ga ik over een paar maanden studeren in het buitenland en kom ik terug als jij weggaat. Als ik tips heb geef ik ze door!

  Beantwoorden
 • sterrevandergouw@hotmail.com'
  27 maart 2017 om 08:18
  Permalink

  Wat ontzettend leuk Lisa!!! Echt heel gaaf! Heel veel succes met het regeleren van alles 😘Xx Sterre

  Beantwoorden
 • priscilladij@hotmail.com'
  27 maart 2017 om 06:52
  Permalink

  Wat ontzettend gaaf dat je gaat studeren in Spanje. Dat zal vast een geweldige ervaring gaan worden 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
© 2016 Revivestyle.nl