De wereld van fit, fitter en fitst

fit collage

De laatste tijd word ik echt doodgegooid op social media met #fitgirls en #fitgirlcode. Begrijp mij niet verkeerd, de lichamen die ik voorbij zie komen vind ik stuk voor stuk prachtig en ook heb ik echt respect voor deze meiden dat ze zich zo ergens voor in willen zetten. Toch denk ik af en toe weleens dat we te ver gaan met z’n allen voor ‘het perfecte figuur’. In dit artikel vertel ik meer over mijn gedachten over de wereld van fit, fitter en fitst. Lees je mee?

Het valt mij op dat übergezond eten en heel veel sporten steeds vaker als normaal wordt gezien en dat we er met z’n allen ook steeds vaker dingen voor laten. Een pizza kebab eten we niet meer, want nee, daar zitten teveel kcal en vetten in. Een keertje sporten overslaan? No way, want wie weet komen onze vetrolletjes dan wel terug. Kortom: de angst om niet meer slank te zijn/om dikker te worden zit er bij ons allemaal goed in en ook ik ben daar schuldig aan. 

stock-photo-beautiful-and-fit-female-body-with-the-drawing-arrows-plastic-surgery-healthy-nutrition-190668473

Ook worden we steeds sterker beïnvloed door onze sociale media en word ik gek van berichten als ‘NOG MAAR 3 MAANDEN TOT DE ZOMER, TIJD OM HARD AAN JE BIKINI BODY TE GAAN WERKEN’. Ugh. Misschien ben ik gewoon gevoelig voor dit soort berichten, maar ik voel dan direct een soort van druk om hard aan mijn bikini body te gaan werken. En waarom eigenlijk? Ik vind het heel prettig om gewoon gezond te eten en af en toe wat te sporten, maar steeds vaker voel ik die druk om dit te gaan overdrijven. Steeds vaker let ik op de voedingswaarden van producten en elke dag ben ik bewust bezig met wat en hoeveel ik eet. Nou heb ik van mezelf een vrij slank figuur en zal ik ook niet snel enorm aankomen, maar toch creëer ik bij mezelf angst door de huidige sociale media en ‘push-berichten’. Eigenlijk is het te vergelijken met het principe van de (plaatjes)beugel: je hoorde er op een gegeven moment niet meer bij als je geen beugel had. Nu hoor je er eigenlijk niet meer bij als je niet bent van het gezonde eten en het sporten als een #fitgirl. 

Wellicht trek ik mij dit allemaal wat teveel aan en zijn jullie helemaal niet bezig met dit onderwerp. Toch vond ik het een interessant onderwerp om eens aan te snijden op mijn blog. Sporten is iets wat ik altijd graag heb gedaan, maar tegenwoordig voelt het gewoon echt als een ‘moetertje’. Vandaar dat ik tegenwoordig gewoon wat minder druk leg op het sporten, want ik merk dat ik dan met veel meer plezier sport en dat vind ik belangrijk.

En wat betreft het gezond eten… tja, ik ben nu eenmaal vanaf kleins af aan bewust bezig met wat ik eet en welke voedingswaarden ik binnen krijg. Toch merk ik dat ik de laatste tijd wat meer ‘schijt’ heb aan het altijd maar gezond eten en dat ik steeds vaker kan genieten van een lekkere pizza kebab of een bord nachos. Het is echt niet zo dat mijn ‘bikini body’ hierdoor niet meer summerproof is of dat ik er minder van word als persoon. Het geeft mij een gelukkiger gevoel en maakt mij daarnaast ook een stuk gezelliger als ik af en toe kan genieten van lekker wat vetter eten haha :-). Het kan namelijk heel vermoeiend en frustrerend werken als je jezelf de hele tijd dingen moet onthouden. 

OPMERKING: dit artikel is niet bedoeld om sporten en gezond eten belachelijk te maken. Iedereen heeft zo z’n eigenlijk levensstijl en moet dat ook lekker blijven doen. Doe waar jij je prettig bij voelt! Ik zal ook zeker blijven sporten en gezond blijven eten, maar ik wil mezelf (en wellicht ook anderen) er van bewust maken dat we er niet in door moeten slaan. En eerlijk waar, volgens mij kan ik van mezelf ook best zeggen dat ik een redelijk ‘fit’ lichaam heb. Maar ik wil gewoon wat minder druk willen leggen op het ‘moeten creëren van een fitgirlbody’. Een keer een drankje doen op het terras of een keer een hamburger halen bij de Mc Donald’s moet ook kunnen denk ik 😉

Wat vind jij van dit onderwerp?

Liefs,
Lisa

Misschien vind je dit ook leuk?

3 gedachten over “De wereld van fit, fitter en fitst

 • info@aboutthatblonde.com'
  18 mei 2017 om 19:56
  Permalink

  Interessant artikel! Ik denk dat je vooral moet doen wat goed voelt voor je. Teveel van iets is nooit goed, ook niet qua sporten.

  Beantwoorden
 • info@foryourstyle.nl'
  9 april 2017 om 17:21
  Permalink

  Heel mooi benoemt! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo gezond bezig ben maar het wel het liefst wil doen. Niet omdat het een trend is geworden maar gewoon omdat ik niet blij ben met hoe ik eruit zie. Vind het alleen zo jammer dat meisjes me maat 36 nog als dik of curvy worden gezien BAH 🙁
  Charel onlangs geplaatst…FODMAP dieet voor PDS!My Profile

  Beantwoorden
 • chelseymeijners@outlook.com'
  5 april 2017 om 07:19
  Permalink

  Heel interessant artikel Lisa! Ik herken mezelf er ook wel in. Ik moet aankomen en was daardoor volledig gefocust op wat ik at en ging ik sowieso 4 keer in de week naar de sportschool. En oh wat voelde ik mij schuldig als ik 1 keer niet naar de sportschool ging. Tegenwoordig heb ik het meer losgelaten en vind ik het prima als ik 1 keer in de week naar de sportschool ga. Sporten is iets waar je volledig achter moet staan en moet je niet alleen doen omdat het ‘moet’. Je moet het ook leuk vinden natuurlijk. En wat betreft die push berichten… herkenbaar. Tegenwoordig zie je veel van de teotox dingen voorbij komen en allemaal zeggen ze dingen als ”nog 3 maanden tot de zomer, hup!”. Like bitch, no. Ik bepaal zelf wel wat ik wel en niet wil 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
© 2016 Revivestyle.nl